fredag den 18. maj 2012

Aspargesenes skæbne

Da vi overtog nyttehaven i januar var vi uforvarende ved at grave både asparges og rabarbere op af jorden og smide dem i sorte sække. Heldigvis kom gode naboer og fortalte hvilke lækre sager vi har i haven. Her i maj har vi således nydt aparges til aftensmad, lavet raberbermarmelade og -trifli, og her i skrivende stund fredag aften sidder vi og nyder nybagte rabarbermuffins.

Vores asparges står sådan lidt midt i det hele i køkkenhaven og er lidt en forhindring for at lave de bede som vi oprindeligt havde tænkt os. Derfor besluttede vi os for at aspargesene måtte vise deres værd, og så kunne vi efterfølgende grave planterne op. Nu hvor vi har spist asparges til aftensmad tre gange siden 1. maj er vi ikke i tvivl! Vores aspages skal passes og plejes og skal fortsat være i haven. Det er skønt at kunne tage vores egne afgrøder med hjem allerede i straten af maj.


I aftes stod menuen på thaimarinere agurker med rejer og dampede asparges. Aspargesene havde vi taget med hjem fra haven, og korianderen har vi selv sået, den står i vindueskarmen i en stor potte og skal snart ud på altanen. Opskriften på denne lækre ret er fundet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar